sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Strasbourg

Matka Strasbourgiin oli melkoisen pitkä, sillä lähdin kotoa Suomesta keskiiviikkona klo 14.30 aikoihin ja olin perillä Strasbourgissa torstaina klo 6 aamulla. Oma vika tosin osittain, sillä pihinä otin bussin Pariisista Strasbourgiin, vaikka juna olisi ollut paljon nopeampi, mutta myöskin sitten paljon kalliimpi. Torstaista melkein puolet menikin sitten nukkuessa, mutta ehtihän siinä päivän aikana vähän kierrellä kaupungillakin ja käydä syömässä pari kertaa.

Perjantainakin olo oli vielä vähän pöllähtänyt pitkän matkan jäljiltä, joten söin seka aamiaisen että lounaan hotellilla. Varmaan ensimmäistä kertaa olin hotellissa, jossa ruuan tilaaminen onnistui huoneeseen, joten tulipa sekin sitten kokeiltua. :D Tämän jälkeen sain raahattua itseni ulkosalle ja kävin kiertelemässä muun muassa Petite Francessa ja Strasbourgin Notre Damen luona. Molemmat olen kyllä nähnyt aikaisemmallakin Strasbourgin reissullani, mutta onhan siitäkin jo aikaa varmaan yli 7 vuotta. Alla pari kuvaa Petite Francesta sekä kuva katedraalista.



Katedraali ei oikein millään meinannut mahtua kuvaan, kun on sen verran korkea. Silloin aikoinaan tuli tuolla katollakin käytyä, mutta tällä kertaa en lähtenyt kiipeilemään.
Perjantai-iltana kävin vielä syömässä ja yhdillä baarissa. Lauantaina ei tullut tehtyä oikein mitään mainitsemisen arvoista, päivällä kävin shoppailemassa ja syömässä ja ilta menikin sitten lähinnä hotellilla.

Ei siis sinänsä mitään kauhean erityistä tullut täällä Strasbourgissa tehtyä, mutta en mitään nähtävyyksiä tullutkaan tänne katselemaan. Tulin tapaamaan erästä ranskalaista miestä, jonka kanssa olemme pari kuukautta jutellet netin kautta. Nyt sitten ennen Maltalle menoa tuli hyvä hetki tavata, kun lennotkin tarvitsi maksaa vain yhteen suuntaan, sillä tuleva työpaikkani maksoi lennot Ranskasta Maltalle. Ja niinhän tässä nyt sitten kävin, että tämän matkan jälkeen ollaan sitten ns. virallisesti kaukosuhteessa.

Tuossa vähän yli 6 tunnin päästä pitäisi sitten lähteä takaisin kohti Pariisia, josta lentoni Maltalle lähtee. Toivon saavani unta bussimatkalla, koska muuten yli 6 tunnin bussimatkalla käy aika vähän pitkäksi, joten ei ole ollut mikään kiire nukkumaan vielä. Maltalla tosin ei sitten kauheasti heti ehdikkään lepäilemään, sillä heti sunnuntai-iltana Maltalle saapumisen jälkeen pitäisi lähteä tapaamaan uusia työkavereita ja maanantaiaamuna sitten aloittaa koulutus.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti