tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tunnelmia viikonlopulta ja vähän muutakin

Perjantaina pääsimme aikaisin töistä, joten silloin oli vihdoinkin aikaa ja jaksamista lähteä edes vähän Slieman ulkpuolelle. Lähdin ensin kävellen käymään San Gwannin Lidlissä, jonne on tästä asunnoltani matkaa vähän reilu pari kilometriä. Haaveenani oli löytää Lidlistä pussilakanat. No, kyllähän sieltä lakanoita ja tyyniliinan sisältäviä paketteja löytyi, mutta ei siellä mitään pussilakanoita ollut. Tein sitten vain vähän ruokaostoksia ja lähdin takaisin kotia kohti. Täällä muuten ruokakaupoissa on suurimmaksi osaksi aika samanhintaista mitä Suomessa, ehkä hintataso on ihan pikkaisen halvempi. Sitten löytyy joitain tuotteita, jotka ovat huomattavasti halvempia mitä Suomessa (esimerkiksi viinipulloja löytyy parilla eurolla). Yksi asia mistä olen erityisen yllättynyt on se, että lähisupermarketistani löytyy vähintäänkn tuplasti enemmän kasvisruokavaihtoehtoja kuin tavallisista suomalaisista ruokakaupoista.

Kotimatkalla löysinkin sitten vahingossa sisustuskaupan (JB Stores), josta löytyi oikeastaan kaikkea, mitä olin etsiskellyt, muun muassa kohtuuhintaisia verhoja ja pussilakanoita. Vielä ei ollut varaa ostaa kaikkea, mitä tänne asuntoon tarvitsisin, joten pitää palata käymään kyseisessä kaupassa palkkapäivän jälkeen. Oli muuten melko mielenkiintoista kävellä kolmen ostoskassin kanssa kotiin kaksi kilometriä jalkakäytävillä, jotka ovat sellaisia yhden ihmisen levyisiä suurimman osan matkaa. Vähän sai taiteilla kassien kanssa aina kun joku tuli vastaan.

Perjantai-iltana sitten lähdin vielä käymään Pacevillessa ja kokeilin muuten bussiakin ensimmäisen kerran. Kertalippu bussiin on normaalisti 1,50 e ja yölippu on 3,00 e, eli melko halpaa. Paceville on alue, jolta löytyy todella todella paljon muun muassa baareja, yökerhoja ja ravintoloita. Varsinkin kesäisin kyseinen alue ilmeisesti tulvii (kännisiä) alaikäisiä kielimatkailijoita ja muita teinejä ja muun muassa tämän takia moni ilmeisesti suorastaan vihaa kyseistä aluetta. Ei nyt silti ainakaan tähän aikaan vuodesta näyttänyt vielä niin pahalta tai sitten en vain käynyt niissä pahimmissa paikoissa. Tutustuin baarissa muutamaan maltalaiseen ja brittiin ja näimmekin muutaman kanssa sitten vielä lauantai-iltana. Suht helposti näyttää nyt ainakin ensimmäisten kokemusten perusteella käyvän tuo uusiin ihmisiin tutustuminen täällä.

Alkuviikko onkin nyt sitten mennyt lähinnä töiden parissa. Tänään oli töissä tarjolla kaikille ilmainen italaialainen lounas. Yleensä töissä on ilmeisesti tiistaisin tarjolla ilmainen aamiainen kaikille, mutta kelpasi tämäkin hyvin. Vielä jatkuu koulutus tämän viikon, mutta huomenna pääsen ensimmäistä kertaa kokeilemaan viestien kirjoittamista asiakkaille ja onhan se kiva vihdoinkin päästä tekemään jotain pelkän istumisen ja kuuntelun sijasta.

Kävin tänään töiden jälkeen käveleskelemässä ja otin vähän kuvia. Harmi, kun aurinko alkaa jo laskemaan siihen aikaan, kun pääsen töistä. Tosin eivät nämä samat työajat (klo 9-18) enää tämän viikon jälkeen jatku, vaan sitten alkavat vaihdella iltavuorot ja aamuvuorot. Ja jos hyvin käy, niin ehkä tänä viikonloppuna on aurinkoista. En tiedä, onko tosin vielä niin lämmin, että viitsisi rannalle mennä. Jonkun kivan paikan voisi kyllä viikonlopuksi miettiä, jota kävisin katselemassa ihan päiväsaikaan. Viime viikonloppuna kun tuli lähinnä nukuttua päivät ja valvottua yöt.

Vielä vähän parempi kuva Vallettasta Sliemasta päin kuvattuna

Tässä taas kuvaa Sliemasta, melkein ehkä jopa kotitaloni katto saattaa näkyä tuolla taustalla



2 kommenttia:

  1. Todella erilaiset näkymät mitä Suomessa. Tosi tiuhaan asutulta näyttää ja ihanaa kun on meri.

    VastaaPoista
  2. Joo on kyllä aika eri näköstä kuin Suomessa :)

    VastaaPoista