tiistai 19. huhtikuuta 2016

Perjantaina pääsin vihdoinkin vähän nautiskelemaan auringosta, sillä työt alkoivat vasta klo 12. Kävin aamulla ensin pankissa ja sen jälkeen menin rannalle istuskelemaan ja syömään aamupalaa.

Pankkikäynti sujui yllättävän jouhevasti, vaikka kaikki ovat pelotelleet kuinka pankissa voi joutua odottelemaan tuntikausia. En saanut vielä pankkitiliä toki vielä avattua, mutta pankissa tuli vietettyä näin ekalla kerralla alle tunti. En sitten tiedä, miten jouhevasti sujuu tästä eteenpäin.

Kävin siis Bank of Vallettan Slieman konttorissa passin ja väestörekisterijärjestelmästä tilatun otteen kanssa (en tiedä tarvitsiko jälkimmäistä edes olla mukana, mutta minulle neuvottiin, että jonkinlainen Proof of Address Suomesta kannattaa ottaa). Pankissa passistani otettiin kopio ja ylös kirjattiin joitain tietoja, muun muassa ilmeisesti edellinen osoitteeni Suomessa ja vanhempien nimet. Nyt sitten pankista lähetetään joku kirje työpaikalleni ja tämän jälkeen sitten työpaikaltani lähetetään kirje pankkiin. Kun pankki on saanut kirjeen työpaikaltani, niin minulle lähetetään sähköpostilla ilmoitus siitä, milloin minulle on varattu aika pankkitilin avaamiseen ja mitä dokumentteja minun tulee ottaa mukaan. Eli nyt sitten saattaa mennä vielä pari viikkoa tai enemmänkin, ennen kuin saan ajan pankkitilin avaamiseen. Ensimmäinen palkka on siis varmaan pakko ottaa sekkinä.

Launtaina lähdin ottamaan sitten aurinkoa ihan rannalle, mutta tietenkään silloin ei enää ollut niin lämmin. Koko viikon lämpötilat olivat reilusti yli 20 astetta ja joinain päivinä jopa lähes 30 astetta ja aurinko paistoi jatkuvasti. Lauantainakin aurinko vielä paistoi, mutta silti rannalla ollessa tuli melkeinpä kylmä mereltä tulevan tuulen vuoksi.

Sliemasta löytyy vain tuollaista kivirantaa ja on sekin ihan ok auringonottoon ja pieneen kastautumiseen meressä. Itse en uskaltaisi lähteä tuonne kivien taakse uimaan, sillä rannalla oli kyltti, jossa varoitetaan voimakkaista merivirtauksista, mutta kyllä moni silti näytti menevän tuonne pidemmällekin. Lähin hiekkaranta on ilmeisesti muutaman kilometrin päässä St. Juliansissa, mutta kuulemma kyseinen ranta voi olla usein vähän huonossa kunnossa, koska se sijaitsee juuri tuon aiemmassa postauksessa mainitsemani Pacevillen baarialueen lähettyvillä. ja lisäksi kyseinen ranta on aika pieni. Kuulemma kannattaisi lähteä saaren pohjoisosaan, jos haluaa oikeasti hyvälle hiekkarannalle. Pitää joku päivä lähteä katselemaan.

Tänään oli ensimmäinen klo 15-01 iltavuoroni. Ei yhteen asti töissä oleminen yllättäen ollutkaan yhtään paha juttu, vaan luulisin että suuremmaksi haasteeksi osoittautuvat kaikista aikaisimmat aamuvuorot (klo 7-16). Toistaiseksi työ on vaikuttanut ihan mukavalta eivätkä nuo 9 tunnin työpäivätkään ole tuntuneet ainakaan vielä mitenkään erityisen pitkiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti