keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kohta matkaan!

Tänään klo 17 lähtee lentoni Ranskaan. Vietän Ranskassa neljä yötä, joista kolme yövyn Strasbourgissa. Tämän jälkeen sunnuntaina lennän Maltalle, jossa minua pitäisi olla lentokentällä vastassa tulevan työnantajani varaama taksikuski. Taksi vie minut yrityksen omistamalle asunnolle Sliemassa ja aloitan koulutuksen työhöni seuraavana aamuna. Tulen työskentelemään asiakaspalvelijana nettikasinolla.

Päätin alkaa hakea töitä ulkomailta noin kuukausi sitten. Palasin aika tarkalleen kaksi vuotta sitten opiskelijavaihdosta Irlannista ja olen paluustani lähtien lähes koko ajan miettinyt, että joskus olisi kiva vielä asua ulkomailla. Elämäntilanteeni ei vain oikein aikaisemmin sallinut muuttoa, sillä liiketalouden opintoni olivat esimerkiksi vielä kesken. Helmikuussa kuitenkin olin jo kokoaikaisessa työssä ja opinnoista minulla oli jäljellä enää opinnäytetyön loppuun tekeminen ja esittely. Olin täysin kyllästynyt silloiseen työhöni, joten päätin sitten alkaa hakea töitä sekä Suomesta että ulkomailta ja irtisanoutua työstäni.

Laitoin työnhakijaprofiilin Top Language Jobs -sivustolle (http://www.toplanguagejobs.co.uk/) ja yllättäen rekrytoijilta alkoi heti tulla yhteydenottoja. Lisäksi hain ulkomailla sijaitsevia työpaikkoja Mol.fi kautta. Ehdotuksia työpaikoista tuli muun muassa Puolasta, Latviasta, Tsekistä, Portugalista ja Maltalta. Päätin, että lähden siihen maahan, mistä saan ensimmäisenä työpaikan. Työhaastattelut ehdin suorittaa vain Latvian ja Maltan työpaikkoihin, kun Maltalta jo tarjottiinkin työtä. Työtarjous oli mielestäni hyvä, joten otin työn heti vastaan. Työt olisi voinut halutessaan aloittaa jo noin viikon päästä työtarjouksesta, mutta minun piti ensin tehdä opinnäytetyöni loppuun, joten aloitus venyi noin neljän viikon päähän. Ehkä parempi näin, sillä viikossa olisi voinut tulla aika kiire hoitaa kaikki muuttoon liittyvät asiat.

En ole ikinä aiemmin edes käynyt Maltalla ja nyt sitten suoraan muutan sinne, mutta kyllä Maltaa netissä tutkittuani uskon, että tulen kyseisestä maasta pitämään. Nyt olisi sitten laukut pakattuna ja tunnin päästä lähden lentokenttää kohti. Vähän jännittää tuo Ranskan matkakin ja se, mitenkä hyvin selviydyn Pariisista Strasbourgiin. Samoin kuin sitten tapaaminen, joka minulla on Strasbourgissa sovittuna, mutta siitä ehkä lisää myöhemmin.

Ja voin siis kyllä muuten suositella tuota Top Language Jobs -sivustoa, jos työpaikka ulkomailla kiinnostaa. Itselläni meni muistaakseni tarkalleen 9 päivää hakijaprofiilin laittamisesta sivustolle siihen, että minulla oli jo työpaikka.

Seuraavan kerran kirjoittelenkin sitten varmaan Maltalta ensi viikolla ja toivon mukaan kuviakin on jo silloin näyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti