keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset päivät Maltalla

Nyt on sitten tullut vietettyä 3 yötä Maltalla ja paljon on jo ehtinyt tapahtua tässä ajassa.

Sunnuntai-iltana saavuin yhdeksän jälkeen illalla yrityksen asunnolle ja tapasin kämppikseni. Kämppiksinä minulla oli kaksi saksalaista tyttöä, jotka olivat molemmat ihan mukavia. En silti kyllä ollenkaan nauttinut siitä, että jouduin jakamaan makuuhuoneen toisen tytön kanssa. 

Maanantaiaamuna ennen töiden alkua harhailimme saksalaisten kanssa yhdessä etsimässä toimistoa. Luulimme olevamme paikalla viime tipassa, mutta loppujen lopuksi koulutus sitten alkoikin ainakin puoli tuntia myöhässä. Samana päivänä kanssani aloitti seitsemän muuta työntekijää: kaksi ruotsalaista, kaksi saksalaista, tsekkiläinen, italialainen ja suomalainen. Ensimmäinen päivä oli aika lyhyt ja lähinnä täytimme kaikenlaisia papereita, muun muassa liittyen pelialalla työskentelyyn tarvittavaan lupaan sekä työpaikan tarjoamaan sairaus- ja henkivakuutukseen.

Heti maanantai-iltana töiden jälkeen meninkin sitten jo katsomaan ensimmäistä asuntoa. Jätin asunnonhakuilmoituksen Facebookin ryhmään noin viikko sitten ja ilmoitukseni perusteella kiinteistövälittäjä otti minuun yhteyttä ja ehdotti asuntoa. Heti asuntoesittelyn jälkeen päätinkin sitten ottaa asunnon, sillä asunto olisi luultavasti ehtinyt jo mennä jos olisin jäänyt harkitsemaan asiaa. Asunto on aika vanha ja sisustuksesta en tykkää sitten yhtään, mutta töihin on vain 150 metriä matkaa samoin kuin meren rannalle. Lisäksi asunto on kaksi sänkyä sisältävä kaksio, vuokra on "vain" 550 e/kk ja asuntoon sai muuttaa heti samana päivänä. Alla muutama kuva asunnosta.

Vuokranantaja halusi minun tekevän vähintään 6 kuukauden sopimuksen, joten 6 kuukautta tässä nyt sitten ainakin asustellaan. Sen jälkeen saatan sitten katsella, jos löytäisin vähän hienomman asunnon kohtuuhinnalla, kun aikaa asunnon etsimiseen on enemmän kuin se 2 viikkoa, mitä siihen nyt olisi ollut. On tämäkin nyt ihan kelvollinen ja paremman tästä vielä saa kunhan tekee suursiivouksen ja vaihtaa vähän tekstiilejä.

Törmäsin tosin sellaiseen ongelmaan, että kodin tekstiilejä ei vain olekaan ihan helppo täältä löytää. Löysin Sliemasta tasan yhden kaupan, josta löytyi pussilakanoita, verhoja ja mattoja. Kahden pussilakanasetin + lakanan hinnaksi olisi tullut noin 150 euroa. Verhojen ja mattojenkin hinnat lähtivät suunnilleen 50 eurosta. Pyyhkeitä sentään löytyi supermarketista kohtuuhinnalla. Viikonloppuna yritän käydä katselemassa velä yhdestä vähän kauempana sijaitsevasta sisustuskaupasta sekä Lidlistä, jos niistä löytyisi jotain järkevää edullisemmin, mutta jos ei, niin sitten pitää varmaan vaan pikkuhiljaa ostella kodintekstiilejä kalliilla tai pyytää vierailjoiden aina tuomaan niitä Suomesta...

Maanantaina kotini lähettyviltä otettu kuva, sen jälkeen ei sitten olekaan ollut noin hyvät ilmat
Tiistaina sitten töissä alkoikin jo ihan varsinainen koulutus ja päivä oli jo vähän pidempi. Illalla en oikein jaksanut tehdä mitään erityistä, kävin vain vähän kävelemässä ympäriinsä. Tänään vuorossa oli sitten koulutusta klo 9-18. Koulutus jatkuu vielä ensi viikon loppuun asti ja aikataulu tulee päivittäin olemaan tuon klo 9-18. Sen jälkeen alkavat sitten varsinaiset työt, tosin alkuun emme tietenkään ala tehdä hommia ihan täydellä teholla, vaan opettelu jatkuu vielä jonkin aikaa. 

Ensivaikutelman perusteella luulisin, että tulen viihtymään Maltalla. Työpaikka vaikuttaa hyvältä ja rennolta, työkaverit ja tapaamani ihmiset muutenkin ovat olleet mukavia ja maisemat ovat kauniit. Vielä ei ole ulkona kauhean lämmin ja asunnossa on todella kylmä. Odotan innolla viikonloppua, jolloin on aikaa ja jaksamista lähteä tutustumaan ympäristöön vähän paremmin. Nyt on tullut pyörittyä lähinnä työpaikan ja asunnon lähettyvillä, mutta ihan eksyksissä en ainakaan enää Sliemassa ole. Eipä tämä tosin iso kaupunki olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti