perjantai 6. toukokuuta 2016

Kuulumisia pitkästä aikaa

En hetkeen päässyt kirjoittelemaan blogia, kun ostamani 15 päivän wifi loppui ja ei ollut varaa ostaa nettiä ennen palkkapäivää. Nyt on kuitenkin vihdoinkin ihan kunnon laajakaista ostettuna ja netti on kyllä ollut jo hetken aikaa käytössä, mutta viimeisen 10 päivän aikana on ollut yksi päivä vapaata, niin ei ole oikein jaksanut kirjoittaa. Nyt on kuitenkn vihdoinkin kaksi päivää vapaata.

Laajakaistan hankinta onnistui tosi sujuvasti Go-liikkeestä. Kävin ostamassa nettiyhteyden viime keskiviikkona ja perjantaina sitten jo netti tultiinkin asentamaan. Netti ei heti alkanut toimimaan, mutta kun kävin lauantaina liikeessä sanomassa asiasta, niin noin puolen tunnin sisällä netti olikn toiminnassa. Hintakaan ei ole paha, 20 euroa kuukaudessa. Otin tosin kahden vuoden sopimuksen, mutta sen voi kuulemma sitten siirtää esimerkiksi seuraavien vuokralaisten nimiin, jos muuttaa pois tästä asunnosta.

Pankkitilin avaaminen ei sitten taas olekaan hoitunut niin sujuvasti hyvin menneestä alusta huolimatta. Viime torstaina kävin pankissa, mutta viemäni osoitetositteet eivät kelvanneet. Kuulemma pitäisi olla tiliote, sähkölasku tai vesilasku, jossa näkyy Suomen osoite. Tiliotteissani on jo Maltan osoite ja mitään vanhoja laskuja ei jostain kumman syystä tullut tänne otettua mukaan. Lähetin jo skannatunkin sähkölaskun, mutta ei ole vielä tullut vastausta kelpaako se. Suosituskirje suomalaisesta pankista kelpaisi kuulemma myös osoitetositteen sijasta, joten yritän varmaan sellaista pyytää suomalaisesta pankistani.

Toinen asia mikä ei sujunut ihan toivotulla tavalla oli ensimmäinen käyntini maltalaisella kampaajalla. Ensimmäistä kertaa kun menin kampaajalle varaamanani aikana, minulle kerrottiinkin, ettei hiuksiani  voida värjätä vielä, vaan ensin pitää tehdä allergiatesti ja tulla sitten kahden päivän päästä uudestaan. Lauantaina sitten menin kampaajalle uudestaan ja lopputulos oli kyllä niin säälittävä kampaanjan tekeleeksi, että ehkä nyt taas hetken aikaa pitäydyn kotivärjäyksessä ennen kuin uskaltaudun uudestaan kokeilemaan jotakin kampaajaa. Tarkoituksena oli vain värjäyttää juurikasvu saman väriseksi kuin muut hiukset, mutta kampaaja teki juurikasvusta aivan eri värisen kuin muista hiuksista ja kaiken lisäksi hiukset alkoivat vielä kellertämään. Onneksi kampaajakäynti sentään maksoi vain 17 euroa ja väri oli helppo korjata kotona.

Muuten asiat sitten ovat menneet ihan mukavasti edelleen, eikä kyllä kertaakaan ole käynyt mielessä, että enää Suomeen palaisin. Tai no mukavasti lukuunottamatta sitä, että olen ollut kipeä viimeiset kaksi viikkoa, mutta nyt alkaa yskä vihdoinkin mennä ohitse.

Eilen kävin vähän pyörimässä Vallettassa, joka on Maltan pääkaupunki. Suunitelmissa oli ensin mennä sinne rannalle vihdoinkin, mutta nukuinkin sitten niin pitkään, etten viitsinyt enää rannalle lähteä. Jotain halusin kuitenkin tehdä, niin ajattelin sitten käydä katsomassa miltä Vallettassa näyttää, kun se kuitenkin tässä melko lähellä sijaitsee.



Kävin parissa puutarhassa käveleskelemässä ja lisäksi katselin, jos Vallettassa näkyisi jotain mielenkiintoisia kauppoja tai ruokapaikkoja, mutta ainakin näin nopean tutkiskelun jälkeen pidän Slieman tarjonnasta enemmän. Tässä muuten vielä kuvaa joltain ihan peruskadulta Vallettasta, kun aina vain laitan hienoja merenrantakuvia:


Illalla Sliemaan palattuani kävin sitten hakemassa vielä sushia. Ensimmäinen kerta, kun syön sushia täällä. Tällainen 8 palasen paketti maksoi 4,95 e ja oli kyllä hyvää:

Sisällä muistaakseni tofua, tuorejuustoa ja kurrkua
Yritän nyt tästä eteenpäin vähän aktiivisemmin taas kirjoitella. Näin pitkä tauko kun tulee niin ehtii jo unohtaa varmaan puolet asioista, mitkä piti kirjoittaa.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä noi merenranta ja puistokuvat. Ihan antiikinaikaisen näköisiä rakennelmia. Ei ollut sushikaan kallis ja näyttää myös herkulliselta.

    VastaaPoista