torstai 12. toukokuuta 2016

Rotunda of Mosta

Edelleenkin olen ollut kipeänä, mutta keskiviikkona kun oli vapaapäivä halusin mennä edes jossakin käymään, sillä Maltaa on tullut nähtyä edelleenkin liian vähän. Ajattelin nyt ottaa tavoitteeksi, että joka kerta kun minulla on vähintään 2 päivää vapaata, lähtisin aina edes johonkin Slieman (ja Pacevillen...) ulkopuolelle. Keskiviikkona päätin sitten mennä katsomaan Mostassa sijaitsevaa rotundaa, koska Mostaan pääsi melko nopeasti bussilla.

Ilma oli tuona kyseisenä päivänä ainakin näin suomalaisen näkökulmasta todella outo. Katsoin, että ulkona olisi pilvistä ja mietin, että ei siellä varmaan kuuma ole. Kummasti kuitenkin bussipysäkille kävellessä alkoi heikottaa ja bussissa sitten päätin tarkistaa sään. Lämpöä olikin 29 astetta ja taivaalla ei ollut pilviä vaan pölyä. Mikäli oikein ymmärsin, niin kyseinen hiekkapöly oli lentänyt Afrikasta tänne, niin hölmöltä kuin se kuulostaakin. En tiennyt, että tällaistakin voi tapahtua täällä. Seuraavassa kuvassa nähtävissä pölytaivas ja Mostan rotunda.

Oli tuo rotunda sen verran hieno, että oli reissu ihan kannattava, vaikkei Mostassa sitten juuri mitään muuta kiinnostavaa ollutkaan. Kuvissa ei nyt ehkä ihan täysin pääse oikeuksiinsa varsinkaan tuollaisella ilmalla. Sisälläkin oli ihan kivan näköistä.


Kattokupoli sisältäpäin
Mostasta kotiin pääsy olikin sitten taas varsinainen haaste. Busseja pitäisi kulkea kerran tunnissa, mutta bussipysäkillä sai sitten odotella taas 1,5 tuntia, kun yksi busseista päätti vain jättää tulematta. Kotiin pääsin kuitenkin lopulta. Olen kyllä huomannut, että täällä ei kannata kuvitella tekevänsä pikaista reissua mihinkään, mikäli busseilla aikoo liikkua. Bussiaikatauluista ei ole juuri mitään iloa, sillä joskus bussi saattaa kulkea pysäkin ohi 10 minuuttia etuajassa ja joskus 30 minuuttia myöhässä. Joskus taas bussi jäättää kokonaan saapumatta.

Keskiviikkona olisi ollut myös tapaaminen pankkitilin avaamiseksi, mutta tiistaina menin iltavuoron jälkeen vain tyytyväisenä nukkumaan ja unohdin koko aamulla olevan tapaamisen. Syytän tästä ainakin osittain antibiootteja jotka sain, sillä ne tekevät suht sekavaksi ja väsyneeksi. Nyt siis venyy taas pankkitilin avaaminen entisestään.

Kutn antibiooteista voi ehkä päätellä, kävin tosiaan ensimmäistä kertaa lääkärissä täällä Maltalla. Menin käymään lääkärissä yksityisessä sairaalassa, sillä se oli ainoa paikka, josta löysin sunnuntaina auki olevan lääkärin. Silti tuo lääkärikäynti yksityissairaalassa sunnuntaina maksoi "vain" 30 euroa, mikä on kai suht edulllinen hinta Suomen yksityisiin lääkäreihin verrattuna. Jonotella tarvitsi vain kymmenisen minuuttia ja muutenkin kaikki hoitui nopeasti.

Huomenna olis sitten taas töihin paluu edessä neljäksi päiväksi ja sen jälkeen on sitten taas kaksi päivää vapaata. Minulla on nyt kai kolme viikkoa peräkkäin ollut niin, että töitä on vain neljä päivää ja sitten on kaksi päivää vapaata. Muuten tykkään tuosta rytmistä, mutta pitäisin vapaat mielummin viikonloppuna kuin viikolla. Viikolla oikeastaan kaikki ketä täältä tunnen ovat töissä, joten jos jotain haluaa tehdä niin se pitää sitten tehdä yksin. Viikonloppuna seuraa ja tekemistä löytyisi paljon helpommin. Ensi kuussa on onneksi taas pari viikonloppuvapaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti