keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Life is good

Viime kirjoituksesta on taas päässyt vierähtämään hetki aikaa. En ole oikeastaan kauheasti aikaa edes viettänyt kotona, joten siinä osasyy. Jotenkin tuntuu, että olen muuttunut aika erilaiseksi tänne muutettuani. Ennen tykkäsin viettää aikaa kotona, mutta nykyään kotona oleskelu alkaa kyllästyttää tosi nopeasti ja seuraakin kaipaan paljon enemmän kuin aiemmin.

Olen nyt jopa alkanut miettiä, että sitten kun olen asunut 6 kuukautta tässä asunnossa, niin haluaisin muuttaa asumaan kämppisten kanssa. En kyllä siis todellakaan minkään tuntemattomien, mutta jos joku kaveri tai edes tuttu tarvitsisi kämppistä. Täällä lähes kaikki asuvat kämppisten kanssa, niin omassa asunnossa asuminen tuntuu vähän yksinäiseltä. Muutenkin muiden ihmisten kanssa asuntoa vuokratessa saisi vuokrattua paljon hienomman asunnon.

Jonkin verran olen nyt kuitenkin sisustellut tätä asuntoa, koska kyllähän tässä ainakin vielä sen 4 kuukautta asun ja saahan kaiken sitten otettua mukaan uuteen asuntoonkin. Tänään oli palkkapäivä, joten menin vihdoinkin ostamaan uudet pussilakanasetit noiden kulahtaneiden kukkalakanoiden tilalle. Kaksi pussilakanaa, kaksi tyynyliinaa ja kaksi lakanaa maksoi yhteensä 71 euroa. Vähän kirpaisi, mutta ei se kai paha hinta ole kahden sängyn petivaatteista. Lisäksi ostin keittiöön pöytäliinan. Olohuoneessa on valitettavasti vieläkin eripariverhot, sillä viimeksi kun yritin käydä ostamassa lisää verhoja, haluamiani ei ollutkaan varastossa. Kunhan olen verhot saanut ostettua, niin sitten en ajatellut enää enempää tämän asunnon sisustukseen tuhlata.

Viime viikolla aloin käydä salilla pitkästä aikaa. Löysin kotini lähistöltä yhden kuntosalin, joka maksaa vain 35 euroa kuukaudessa ja vielä vähemmän, jos ottaa jäsenyyden esimerkiksi 3 kuukaudeksi. Sali on todella pieni, mutta hintaan sisältyy ilmaiset saliohjelmat ja ohjaukset. Lisäksi samalla hinnalla saa käyttää sisäuima-allasta, poreallasta, sekä hotellin kattoterassilla sijaitsevaa uima-allasta. Useimpina kertoina kun olen tuolla salilla käynyt, niin olen sen jälkeen mennyt kattoterassille ottamaan aurinkoa tai uimaan.

Tuota kuvaa ottaessa oli huono ilma, niin kävin vain uimassa. Tänään kuitenkin esimerkiksi oli todella hyvä ilma ja 26 astetta lämmintä. Otinkin siis salilla käynnin jälkeen aurinkoa tuolla kattoterassilla. Tuolla kattoterassilla sijaitsee myös baari/kahvila. Yritin tänään mennä ostamaan sieltä smoothieta, mutta minulla ei ollut käteistä mukana ja tuolla voi maksaa vain käteisellä. Baarimikko antoikin sitten smoothien vaan ilmaiskeksi, kun sanoin ettei ole käteistä.

Tänään tuli ensimmäistä kertaa palkkakin maltalaiselle pankkitilille. Vihdoinkin tili on toiminnassa ja minulla on jopa myös pankkikortti ja verkkopankkitunnukset. Ostinkin siis tänään uudet lennot elokuista Portugalin reissua varten (aiemmin ostamani lennot olisivat lähteneet Suomesta). Maltalta näytti menevän aika heikosti halpoja lentoja Portugaliin, joten ostin sitten lennot Barcelonaan, koska sinne lennot sai halvimmalla. Nyt sitten pitäisi vaan vielä keksiä, miten pääsen halvalla Barcelonasta Portugaliin. Mikäli halpoja busseja, junia tai lentoja ei löydy (ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt) niin pitää varmaan turvautua kimppakyytiin. Sellaisen voisi saada alle 50 eurollakin Barcelonasta Lissaboniin. Pitää nyt kuitenkin vielä katsella, on tässä onneksi aikaa tutkia vielä vaihtoehtoja. 

Kuva tämäniltaiselta kävelyltä
Töissä sujuu edelleenkin mukavasti ja pidän täällä asumisesta koko ajan vain enemmän. Parin viime viikon aikana olen tutustunut moneen uuteen ihmiseenkin ja työkavereitakin tunnen nyt paremmin. Tuossa vajaa kaksi viikkoa sitten perjantaina meillä oli töissä juhlat, joissa oli koko illan ajan tarjolla ilmaista ruokaa ja työpaikan parvekkeelle rakennetulta baaritiskiltä sai tilata ilmaiseksi cocktaileja. Lisäksi kyseisissä juhlissa arvottiin työntekijöiden kesken muun muassa hotelliöitä ja matka Ranskaan. Itse en voittanut mitään, mutta hauskaa oli ja juurikin tuolla tutustuin paremmin muutamiin työkavereihin.

Ensi viikolla olisi sitten äiti tulossa kylään tänne. Harmi kun ei ole niin paljoa vapaata ensi viikolla, sillä täällä olisi paljon paikkoja, missä haluaisin käydä. Pitää nyt sitten keksiä joku erityisen hyvä paikka sille ainoalle kokonaiselle vapaapäivälle.

1 kommentti:

  1. Kyllä tuolla hotellin kattoterassilla kelpaa oleskella. Mukavaa että olet tutustunut uusiin ihmisiin. Alat pikkuhiljaa kotiutua sinne. Nähdään sit ensi viikolla.

    VastaaPoista