torstai 16. helmikuuta 2017

Uusi asunto

Uusi asunto löytyikin tällä kertaa yllättävän helposti ja hyvissä ajoinkin vielä, sillä nykyisessä asunnossa on vuokrasopimusta jäljellä 20.3. asti. Ensin kävin neljän ruotsalaisen työkaverin kanssa katsomassa paria asuntoa, mutta lopulta he sitten päätyivät ottamaan neljän makuuhuoneen asunnon, johon en sitten mahtunut mukaan. Suomalaisella työkaverillani oli kuitenkin huone vapautumassa juuri tuossa maaliskuun lopulla, joten kävin katsomassa huonetta tuossa viime viikolla ja päätin muuttaa sitten sinne 20.3.

Talo sijaitsee Tarxienissa, joka on noin 8000 asukkaan kaupunki St. Juliansista ja Sliemasta jonkin verran eteläänpäin. Talo on kolmikerroksinen hyvin perinteisen maltalainen "townhouse" eli tavallaan ihan oma talonsa, mutta se on kuitenkin kiinni naapuritaloissa (muista taloista erillään seisovia omakotitaloja täällä ei paljoa näykään). Talossa on neljä makkaria, joista yksi on kuitenkin niin pikkuinen, ettei siellä kukaan asu kuin hätätapauksessa (talossa tulee siis asumaan kaksi ihmistä lisäkseni). Keittiö ja olohuone ovat yhdistetty samaan huoneeseen ja lisäksi talosta löytyy sitten pieni laatoitettu takapiha, kattoterassi sekä maltalainen parveke ja tietysti vessa ja kylpyhuone.

Tuossa alla kuvia keittiöstä sekä tulevasta huoneestani, siellä on siis parisänky, isohko vaatekaappi ja nojatuoli sekä pääsy maltalaiselle parvekkeelle. Laitan uusia kuvia varmaan vielä sitten kun huoneessa on omat sisustukseni.




Tässä tämä maltalainen "parveke" ja taustalla näkyvissä vielä samanlaisia. Lasitetusta parvekkeesta vielä vähän suljetumpi versio.
Odotan kyllä aika innolla, että pääsen muuttamaan vähän rauhallisemalle alueelle. Muutenkin alkanut tuntua vähän siltä, että tämä St. Julians/Sliema-akseli alkaa jotenkin olla jo vähän nähty, niin on mukava että tulee sitten pientä vaihtelua kun pääsee täältä turistialueelta muuttamaan tuollaiselle perinteisemmälle maltalaiselle alueelle. Vähän tosin jännittää se, kuinka totun kämppisten kanssa asumiseen asuttuani vuosia yksin. Viimeksi asuin kämppisten kanssa ollessani vaihdossa Irlannissa ja siltä ajalta kämmpisasumisesta on vain huonoja kokemuksia, mutta kyseessä olivatkin ennestään tuntemattomat ihmiset. Vielä ei ole tiedossa, kuinka kauan tulemme tuossa talossa sitten asumaan, saattaa olla että asumme siellä vain kuukauden ja sitten alamme etsiä uutta kämppää lähempää kaikkien työpaikkoja. Tuolta siis menee bussilla töihin parhaassa tapauksessa 30 minuuttia, sitten taas jos on ruuhka niin pahimmassa tapauksessa saattaa mennä lähemmäs tunti. Busseja kuitenkin menee onneksi usein, eli jos yhden bussin missaa tai se jättää tulematta, niin se ei vielä ole katastrofi.

Lunalle sain vihdoinkin hankittua kiipeilypuun, kun löysin maltalaisen nettieläinkaupan, joka toimittaa paketit kotiovelle asti. Lisäksi hinnat oli oikein kohtuulliset. Tuo puu taitaa olla noin 140 cm korkea ja siinä on pohjan lisäksi kolme eri tasoa jossa makoilla ja hinta oli vain noin 50 euroa. Puu olikin tosi hyvä ostos, sillä siitä lähtien kun tuo saapui, niin Luna on viettänyt joko siinä nukkuessa tai ikkunasta tuijottaessa varmaan 90 % ajasta. 


Tällä hetkellä mulla on meneillään "viikonloppu" ja eilen olimme poikaystävän kanssa ensimmäistä kertaa noin kahteen kuukauteen samaan aikaan vapaalla. Halusin tehdä jotain muutakin kuin vain möllöttää kotona, joten kävimme sitten Golden Baylla sekä viereisellä Għajn Tuffieħa Baylla. Eipä ole vielä ihan lämpötilat uimiseen riittävät, mutta välillä on silti kiva lähteä täältä ahtaan kaupungin keskeltä tuonne, missä on vähän avarampaa ja vihreämpää. Auringonlasku näytti myöskin ihan kivalta tuolla rannalla.


Ja auringolaskun perään vielä auringonnousu. Tämän allaolevan kuvan otin pari viikkoa sitten Sliemassa kun olin menossa aamuvuoroon töihin.


Tässä kesää odotellessa on tullut tehtyä jo hieman lomasuunnitelmia. Sain yllätyksekseni tietää, että mulla on lomapäiviä käytettävissä tälle vuodelle 36. Jos loman pitää vähintään viikon pätkissä, niin tuosta tulee lomaa yhteensä 7 viikkoa ja 1 päivä. Tämä johtuu siis siitä, että jos ottaa vähintään 7 päivää lomaa putkeen, vain 5 niistä päivistä menee lomapäivistä ja 2 laitetaan normaaleiksi vapaapäiviksi. Alle viikon lomiin ei saa vapaapäiviä yhdistettyä.

Nyt olen sitten yrittänyt miettiä miten nuo viikot käytän, kun 50 % tulisi mielellään olla käytettynä jo ennen kesäkuun loppua. Yhden lomaviikon varasin jo kesäkuun loppuun, sillä silloin Anni tulee tänne kahdeksi viikoksi. Toisen viikon varaan huhtikuun loppuun, jolloin olisi tarkoitus lähteä Hollantiin. Toivon että kaverini Sini ehtii tulla käymään Maltalla ennen kesäkuun loppua, niin siihen saisin sitte kolmannen viikon laitettua vuoden alkupuoliskolle. Viikon Suomen reissun teen sitten joko touko-kesäkuussa tai heinäkuussa riippuen siitä, saanko jättää 4 viikkoa lomaa vuoden loppupuoliskolle vai en. Syksyllä haluaisin sitten tehdä parin viikon lomamatkan jonnekin kaverini Sofian kanssa ja jouluksi ajattelin jättää yhden viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti