tiistai 21. marraskuuta 2017

Lokakuun loma osa 1

Inspiraatio blogin kirjoittamiseen iski taas pitkästä aikaa, sillä kävin tiistaina kuuntelemassa luentoa bloggaamisesta ja sosiaalisen median käytöstä. Olin luennolla siis töiden puolesta, mutta joka tapauksessa se inspiroi myös vihdoinkin laittamaan vähän kuvia lokakuun lomasta. Olin lokakuussa lomilla 2 viikkoa. Kaverini Sofia tuli käymään Irlannista ja oltiin alkuun täällä Maltalla vähän yli viikko ja sitten vielä 4 yötä Madridissa.

Maltalla tuli lähinnä kierreltyä samoissa paikoissa, missä olen jo aiemminkin käynyt. Ensimmäisenä nähtävyyslistalla oli Mdina. Kerrankin tuli Mdinassa käytyä myös kahvilla ja löysimmekin aika mukavan kahvilan/ruokapaikan nimeltään Fontanella Tea Garden. Kahvi ei ollut parhaasta päästä, mutta kakkujen ja leivosten valikoima oli laaja ja näkymät paikasta ovat aika mukavat.

Värikkäitä parvekkeita Mdinassa

Mdinan kirkko
Marsaxlokkissa tuli toki myös taas käytyä katselemassa maisemia, pyörimässä markkinoilla ja syömässä mereneläviä. Vaikka Marsaxlokksista saa tuoretta paikan päällä kalastettua kalaa ja muita mereneläviä ja luulisi paikallisten ravintoloiden myös osaavan valmistaa näitä, niin valitettavasti tähän mennessä ei kyllä ole tullut ihmeempiä makuelämyksiä vastaan kyseisessä kylässä. Voi toki olla, että ravintolat on vain tullut valittua huonosti.

Marsaxlokkin värikkäistä kalastusveneistä on toki aina otettava kuvia
Jotain uuttakin tuli kuitenkin nähtyä: kävimme nimittäin Vallettassa järjestetyssä Notte Bianca -tapahtumassa. Kyseessä on yöhön asti jatkuva tapahtuma, jolloin Valletta täyttyy kulttuurista, musiikista, taiteesta, erilaisista esityksistä ja valorakennelmista. Myös moniin museoihin sun muihin on ilmainen sisäänpääsy. 

Tungos Notte Biancan aikaan Vallettassa oli aivan hillitön ja kaduilla pääsi hädintuskin etenemään, joten valitettavasti emme kauheasti erilaisista esityksistä ja musesoista käyneet kauheasti nautiskelemassa, mutta oli tuo tapahtuma kokonaisuudessaan silti hieno. Tapahtuman loppuvaiheilla järjestettiin myös bileet vanhan linnoituksen sisälpihalla ja ne olivat myös valonäytöksineen aika upea näky. Lisäksi pääsin vihdoinkin käymään Vallettan St. John's Co-Cathedralissa, johon en sisäänpääsymaksun takia ole aiemmin viitsinyt mennä.





Loman aikana järjestettiin myös sopivasti kesäkauden päätösbileet Cafe del Marissa. Cafe del Mar on kyllä ehdottomasti yksi lempipaikoistani Maltalla, mutta siellä tulee käytyä liian harvoin, koska se on niin "kaukana". Tälläkin kertaa ilta oli hauska. Saavuimme paikalle sen verran ajoissa, että tällä kertaa ehdimme syödäkin Cafe del Marin ravintolassa. Tilasimme valtavan sushilautasen ja sushikin oli todella hyvää.


Kävimme myös Kippari-Kallen kylässä. Maksoimme ihan sisäänpääsynkin, sillä ilman autoa matka tuonne kestää sen verran kauan, ettei sinne oikein viitsi mennä vain maisemien katselun vuoksi. Itse kylä ei ole mitenkään kauhean ihmeellinen, mutta auringonottoalue oli mukava. Uimaranta oli tosin kivikkoinen ja pienessä aallokossa veteen kahlaaminen oli melkoisen vaikeaa. Söimme myös tuolla kylän ravintolassa lohipastaa. Yllättäen annos oli kohtuuhintainen, ruoka oli hyvää ja annos oli ihan valtava, yhdestä lautasellisesta olisi syönyt varmaan kolme ihmistä. 


Näitten lisäksi tuli sitten tietysti käytyä taas ravintoloissa, otettua aurinkoa ja rentouduttua. Ja rentoutumisloma olikin kyllä ihan tarpeen. Madridissa tuli tosin sitten juostua ympäriinsä senkin edestä. Laitan joku päivä vielä tulemaan kuvia ja juttua Madridin reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti