perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kesäloma osa 1

Sain nyt vihdoinkin aikaiseksi siirtää koneelle ja muokata kuvat kesälomani ajalta. Olin siis lomalla kolme viikkoa kesäkuun lopusta heinäkuun puoleen väliin asti. En muista milloin mulla olisi ikinä ollut näin pitkää kesälomaa ja ainakin ensimmäinen kerta kun mulla on palkallista kesälomaa.

Siskoni Anni oli ensin kahden viikon vierailulla täällä Maltalla ja lensimme sitten samalla lennolla Suomeen. Anni kävi Maltalla jo viime jouluna ja silloin tuli käytyä melkeinpä kaikki "tärkeimmät" nähtävyydet lävitse, niin tällä kertaa päätimme nähtävyyksillä juoksemisen sijasta keskittyä enemmän esimerkiksi rannalla oloon. Järkkäriäkään en tällä kertaa yhdellekään reissulle jaksanut raahata mukaan, vaan kaikki kuvat on kännykällä otettua ja kuvailtua ei tullut läheskään yhtä paljoa kun yleensä. Kyllä tuossa kolmessa viikossa silti muutamat kuvat kertyi.

Ensimmäin ranta, jolla kävimme makoilemassa oli Birzebbugan Pretty Pay. Muuten tuo ranta olisi ihana kun on yleensä vielä rauhallinenkin, mutta viereen on rakennettu satama ja merelle päin katsoessa näkyy iso kasa kontteja ja nostokurkia, kuten olen varmaan joskus aiemminkin valittanut. Jos haluaa vähän väljemmälle rannalle niin sitten tuo on kyllä kiva, hiekkakin on kivan valkoista.


Blue Lagoonillakin tuli tottakai käytyä taas kerran ja olihan se perinteinen ananascocktailkin pakko ottaa. Joskus voisi ehkä vielä olla kiva mennä tuonne Blue Lagoonille vesitaksilla ennen suurimpien ihmismassojen saapumista taikka sitten niiden lähdettyä, mutta toistaiseksi en ole jaksanut kun matka tulee suunnilleen saman hintaiseksi ja kestää melkeinpä yhtä kauan kun tuo vesitaksien lähtöpaikka sijaitsee ihan saaren pohjoispäässä. Annin kanssa tuolla Blue Lagoonilla käydessä oli tosin tuuria, sillä löydettiin vielä suht rauhallinen hiekkapläntti itsellemme, vaikka paikka tulvikin jo ihmisiä.


Blue Lagoon -päivän iltana lähdimme ensimmäiseen MTV:n tapahtumaan, joka oli Gianpula Villagessa järjestetty Cheat Codesin keikka. Anni siis järjesti tarkoituksella loman samaan aikaan MTV:n musiikkiviikon kanssa ja osallistuimmekin neljään musiikkiviikon tapahtumaan.

Tuo Gianpula on aika erikoinen paikka, se on pieni "bilekylä", joka on rakennettu keskelle maaseutua. Paikkana tuo Gianpula oli hieno, mutta itse tapahtumaan päästettiin sisään aivan liikaa ihmisiä ja tämä sitten pilasi koko kokemuksen. Ärsytti jonkin verran kun oli itse hyvissä ajoin ostanut liput ja ovelta sitten päästettiin kuitenkin ilmeisesti sisään joka ikinen joka vain keksi vielä sisään änkeä, en usko että sisääntulijoitten määrää oli millään tavalla rajoitettu. Tunnelmaa lässähdytti vielä entisestään se, että juontajat antoivat varmaan 3 tunnin ajan koko ajan olettaa Cheat Codesin aloittavan kohta. Itselläni oli ainakin siis tuon pääesiintyjän aloittaessa niin huono olo siitä kaikesta tungoksessa seisomisesta että jäipä sitten koko esitys katsomatta. Ei tuo tosin sinänsä mikään kauhea menetys ollut, sillä en tuota kyseistä esiintyjää edes fanita millään tasolla.


Seuraavaa tapahtumaa varten olimme sitten varanneet ihan hotellin Bugibbasta, ihan jo vain senkin takia että pääsisi vähän enemmän lomatunnelmiin hotellissa yöpyessä, mutta myöskin siksi ettei sitten kauheassa tungoksessa pitäisi yrittää saada taksia takaisin kotiin toiselle puolelle saarta. Yövyimme sellaisessa hotellissa kuin Primera Hotel, sieltä hotelliyön sai noin 30 eurolla/henkilö. Mikään hieno hotelli ei tietenkään tällä hinalla ollut kyseessä, mutta hintalaatusuhde oli hyvä eikä valitettavaa ollut. Bugibba on melko turistirysä, mutta oli tosi kiva viettää vaihteeksi aikaa tuollaisessa kaupungissa missä ei yleensä tule käytyä ja tosiaan heti pääsi ihan lomatunnelmiin kun yöpyi muualla kuin kotona. Mielellään yöpyisin tuolla joskus useammankin yön.


Kuva hotellihuoneessa ennen bileisiin lähtö
Cafe Del Marissa järjestetty tapahtuma, jossa Kungs oli esiintymässä, oli kyllä ylivoimaisesti paras noista musiikkiviikon tapahtumista. Esiintyjä oli hyvä, paikkaa ei päästetty ihan tupaten täyteen ihmisiä ja tosiaan tuo itse Cafe Del Mar on myöskin hieno paikka, kuten allaolevasta kuvasta näkyy.


Viimeisinä tapahtumista sitten olivat itse pääkonsertti sekä sen jälkeiset bileet. Tuo Isle of MTV on siis vuosittain Maltalla järjestettävä iso ilmainen ulkoilmakonsertti, olin kyseisessä tapahtumassa viime vuonnakin. Tänä vuonna esiintymässä olivat the Chainsmokers, DNCE, Jonas Blue ja Raye. Mitään kyseisistä esiintyjistä en varsinaisesti fanita, mutta ilmaiskonsertti kelpaa silti toki aina. Tapahtuma oli ihan hieno ja näkemisen arvoinen, mutta vähän pettymys oli se että kaikki esiintyjistä soittivat niin paljon remixejä muiden artistien biiseistä, vaikka suurimmalla osalla ihan omiakin tunnettuja biisejä olisi ollut tarpeeksi esitettäväksi asti.


Näiden meikkien piti loistaa UV-valossa, mutta eipä nähty Annin kanssa meikkien kertaakaan juuri loistavan :D

Tuon pääkonsertin jatkobileet olivat kyllä melkoinen pettymys. Suurin osa porukasta oli lähtenyt suoraan Pacevilleen noiden virallisten jatkojen sijaan, joten kauheasti ihmisiä ei ollut paikalla. Osittain tästä syystä tunnelma oli laimea ja osittain taas siksi, että tapahtumassa DJ:nä toiminut Jonas Blue soitti todella huonot setit. Nuo jatkobileet olivat Uno Villagessa, joka on kanssa melko ihmeelliseen paikkaan sijoitettu bilekompleksi, ja itse paikka oli kyllä hieno ja sinne menisin mielellään uudelleen. Tosin tiedänpä nyt sitten ainakin ensi vuoden varalta, että nuo viralliset jatkobileet kannattaa jättää väliin.

 Jatkan tätä tarinaa kesälomasta joku toinen päivä, sillä alkaa olla nukkuma-aika ja jos jätän tämän postauksen keskeneräiseksi niin se unohtuu kuitenkin muhimaan ties kuinka pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti