keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kuulumisia pitkästä aikaa

Vihdoin ja viimein sain netin uudelle asunnolle. Alkoi jo vähän kyllästyttää kun täällä asunnolla ei ollut juuri mitään tekemistä siivoamisen ja ruuanlaiton lisäksi, esimerkiksi telkkariakaan en siis omista.

Ensiksi viivyttelin netin hankkimisen kanssa, koska ajattelin netin asennuksen maksavan ja halusin säästää rahaa lomaa varten. Loman jälkeen kun vihdoin kävin kysymässä netin hintoja, niin selvisikin että tarvitsee maksaa vain ensimmäisen kuukauden maksu 23 euroa ja asennus on ilmainen.

Seuraavaksi sitten olikin ongelmana saada sovittua aika, koska asentajille sopi tulla vain aamulla tai päivällä ja itse olin töissä tällöin. Vihdoin kun saatiin aika sovittua ja päivä koittin, niin kävikin niin, ettei asentaja saapunut paikalle. Kävin toimistolla ja siellä väitettiin, että asentaja olisi muka soittanut mulle, mutten ikinä vastannut. Puhelin ei ollut pirissyt kertaakaan. Sovin toisen ajan noin viikon päähän. Taas kävi sama, asentajaa ei näkynyt eikä kuulunut ja väitettiin, etten ollut vain vastannut puhelimeen. Epätoivo alkoi jo vähän iskeä ja mietin, että turha kolmatta aikaa on varmaan edes sopia, mutta jotenkin kummasti kolmannella yrittämällä asentaja osasi sekä soittaa että saapua paikalle.

No mutta nyt on sitten sentään netti asennettuna, vaikkakin asentajat porasivat keskelle parvekkeen seinää todella ruman reiän nettikaapelia varten ja lisäksi sitten vielä laittoivat johdon kulkemaan keskeltä parvekkeen seinää. Vähän jännittää mitä vuokraemäntä tästä viritelmästä sanoo, mutta eipä oikein muitakaan vaihtoehtoja ollut kuin antaa asentajien porata reikä, kun netille ei oltu valmiiksi tehty mitään sopivaa paikkaa.

Luna tyytyväisenä(?) uudella asunnolla

Tässä parin kuukauden aikana on ehtinyt muuton lisäksi tapahtua vaikka mitä. Ensinnäkin itse muutto oli kauhea sählinki, ensinnäkin muuttoapuni perui viime tipassa ja toin sitten yksin taksilla tavarat asunnolle ja kannoin koko omaisuuden tämän hissittömän talon kolmanteen kerrokseen. Vähän oli raskasta. Ja hetihän täällä uudella asunnolla alkoi ilmetä ongelmia. Pesukone vuosi niin, että koko asunto alkoi tulvia, vaikkei ollut edes päällä. Lisäksi suihkusta ei tullut lämmintä vettä. Onneksi vuokraemäntä sai korjaajan hankittua paikalle jopa niinkin pian kuin seuraavan päivän iltana. Tässä vaiheessa kämppä oli jo tulvan vallassa, mutta onneksi maltalaisissa taloissa kaikki on kiveä niin mikään ei ehtinyt mennä pilalle (muuta kuin muutamat tavaroistani).

Noiden alun ongelmien jälkeen kaikki on kyllä sitten sujunut ongelmitta täällä asunnossa ja olen viihtynyt. Hamrun ei varsinaisesti itsessään ole mikään kaunis tai kauhean viihtyisä kaupunki, mutta kyllä täältä kaikki tarvittava löytyy. Työmatkakin lyheni melkoisesti, sillä nyt lähden töihin 40-50 minuuttia ennen töiden alkua, kun Tarxienissa kotoa piti pahimmassa tapauksessa (iltavuorossa) lähteä jo 1,5 h ennen töiden alkua. Aluksi mietitytti, että onkohan tämä asunto kuitenkin liian pieni, sillä kyseessä on pieni yksiö. Täällä ei mitään neliömetrejä tunneta, mutta arvioisin tämän olevan joku 20 neliötä. Kaksi parveketta, joista toinen on yhtä iso ellei jopa isompikin kuin asunto, auttavat kyllä asiaa. Otan asunnosta joku päivä valoisan aikaan kuvia, niin laitan niitä sitten tännekin.

Auringonnousu asuntoni takaparvekkeelta kuvattuna
Ilmastointi kieltämättä nostaisi hieman viihtyvyysastetta. Se piti alunperin asentaa seuraavalla viikolla muutosta, mutta nyt tässä vasta vähän yli kuukauden päästä muutosta (juuri tänään) asentaja pääsi ihan paikan päälle mittailemaan ja sopimaan asennusajasta. Nyt ilmastointikin on sitten vihdoin tulossa 16. päivä tätä kuuta.

Muuton lisäksi sitten pidin muun muassa viikon loman tuossa toukokuun lopussa kaverini Sinin käydessä vierailemassa täällä Suomesta, mutta kuvia tuosta lomasta on niin paljon, että taidan tehdä siitäkin ihan oman postauksensa.

Maltalla oli myös vaalit tuossa viime lauantaina. Maltalaiset suhtautuvat hyvin intohimoisesti politiikkaan ja vaalimainoksia ja kaikkia vaaleihin liittyviä uutisia tulvi joka puolelta, joten itsekin sitten kiinnostuin asiasta, vaikkei politiikka yleensä intohimoihin kuulukkaan. Maltan pääministerin epäiltiin sotkeutuneen Panamapapereihin ja muun muassa tästä sitten nousi kunnon korruptioskandaali, jonka takia Maltalla sitten järjestettiin "pikavaalit" aiemmin kuin ne olisi ollut tarkoitus järjestää. Ennen vaaleja pääministeri alkoi sekoilemaan oikein urakalla ja keksimään ties mitä ihme juttuja siitä, kuinka kaikki olisi jotain venäläisten juonia kostoksi siitä, kun Malta ei antanut venäläisen aluksen pysähtyä tankkaamaan täällä.

Viime lauantaina vaalit sitten tosiaan olivat ja jostain ihmeen syystä jota en kykene ymmärtämään maltalaiset äänestivät saman puolueen (Labour Party) jatkamaan vallassa ja samoin korruptoitunut pääministeri jatkaa tehtävässään. Johan tässä Malta on saanut jo muun muassa lempinimet Euroopan Panama ja merirosvosaari. Saa nähdä mitä tästä nyt seuraa. Johan täällä on jo spekuloitu että kansainväliset yritykset saattaisivat alkaa lähtemään maasta Maltan huononevan maineen vuoksi.

Sunnuntaina huomasi kyllä heti, milloin vaalien tulokset olivat tulleet. Olin lauantaina ollut työpaikan juhlissa (kuva alla) ja valvonut myöhään, joten olisin halunnut nukkua pitkään, mutta heräsin sellaiseen meteliin että maailmanloppu kuulosti saapuneen. Autot kiesivät koko päivän ympäri maata töötti pohjassa ja tästä vielä paremmaksi pistivät bilerekat, jotka kuljettivat ihmislaumaa ja todella kovaäänistä musiikkia soittavia kauiuttimia ympäriinsä. Tähän kun lisättiin vielä kaduilla juhlivat ihmiset niin meteli oli sellainen että ei paljoa ovien ja ikkunoiden kiinni pitäminen auttanut. Sama jatkui jopa vielä maanatainakin, mutta tiistaina riehuminen onneksi jo rauhoittui (ehkä sateessa ei enää huvittanut mennä rellestämään). Tästä linkistä pääsee katselemaan videoita ja kuvia, joissa pientä makua tuosta riehumisesta.

Baia Beach, jossa pidettiin työpaikan juhlat
Vielä tuoreempana uutisena sitten se, että tänään toimistorakennuksessamme oli tulipalo, joka pääsi ihan uutisiin asti. Palo tosin pysyi parkkihallissa eli mitään vaaraa ei ollut missään vaiheessa, mutta koko toimisto kuitenkin evakuoitiin pihalle. Vähän kummastuttaa, miten auto tuosta noin vaan parkkeeratessa syttyy tuollaisiin lieskoihin.

Seuraavaksi laitan tosiaan sitten tulemaan vielä noita lomakuvia sekä asunnon kuvia omissa postauksissaan kunhan taas ehdin istua alas kirjoittamaan. Lomakuvia on paljon, sillä ehdimme Sinin kanssa tuossa viikon aikana käydä suunnilleen yhtä monessa paikassa kuin mitä olen käynyt tässä koko Maltalla asumisen aikana yhteensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti