torstai 9. kesäkuuta 2016

Anchor Bay & Blue Lagoon

Viime viikolla äiti oli käymässä Maltalla ja saapui tänne tiistai-iltana. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä oli toki sateista koko päivän, vaikka aiemmin täällä on satanut ehkä kerran ulkona ollessani. Päätimme siitä huolimatta mennä käymään Anchor Bayssa. Siellä sijaitsee myös kylä, jossa vanha Kipparikalle-elokuva on kuvattu. Aluksi ajattelimme mennä vain katsomaan rantaa, mutta eipä siinä olisi pitkäksi aikaa tekemistä riittänyt ja matka oli ollut melko pitkä, joten menimme sitten käymään myös tuossa kylässä. Tavallisesti sisäänpääsy on noin 10 euroa, mutta tunti ennen sulkemisaikaa sisäänpääsy oli 8 euroa.

Eihän tuolla kauheasti tekemistä ollut noin sadepäivänä, mutta paikka oli kuitenkin sen verran kivan näköinen, että suosittelen kyllä ehdottomasti siellä käymistä.

Seuraavana päivänä olikin sitten jo paljon parempi tuuri ilmojen kanssa ja onneksi niin, sillä olimme suunnitelleet menevämme risteilylle Maltan pienimmällä saarella eli Cominolla sijaitsevaan Blue Lagooniin. Captain Morgan -laivalla risteily maksoi 20 euroa ja hintaan sisältyi ilmainen lounas ja juomat. Matka Blue Lagooniin kesti pari tuntia ja paikan päällä aikaa oli 4 tuntia. Tuo neljä tuntia oli kyllä ihan riittävä aika, sillä ei tuolla saarella voi juuri muuta tehdä kuin uida, ottaa aurinkoa ja syödä. Oli joka tapauksessa hienoin paikka, mitä olen täällä Maltalla tähän mennessä nähnyt.



Enpä ole ikinä ennen nähnyt noin turkoosia vettä

Liskolla oli nälkä
Vähän tuli kärähdettyä tuolla reissulla aurinkorasvasta huolimatta ja vieläkin olkapäistä irtoilee ihoa. Noh mutta onpa ainakin nyt kunnon rusketus vihdoinkin. Tuli nähtyä vilahdus Gozostakin (Maltan saarista se keskikokoinen), siinä on varmaankin seuraava matkakohde. Olen kuullut ainakin monen kehuvan kyseistä paikkaa.


Loppuviikosta olinkin sitten töissä iltavuorossa, joten emme ehtineet niin paljoa tehdä, mutta kävimme aamuisin syömässä ja lauantaina myös käyttämälläni kuntosalilla. Sunnuntaiaamuna olikin sitten äitin jo aika lähteä takaisin Suomeen. Seuraava vierailu tulee mahdollisesti olemaan syksyllä, silloin ehkä siskonikin tulee käymään.

Tämä viikko onkin sitten taas ollut aika tavallisen tylsä, maanantaina oli vapaata, mutta käytin sen lähinnä lepäilyyn. Eilenkin itseasiassa nukuin koko päivän siitä lähtien kun pääsin töistä seuraavaan aamuun asti. Sitä tosiaan välillä aamuvuorossa kaipaa, kun tuntuu tuo kuudelta herääminen vähän rankalta sen jälkeen, kun on ollut ensin viikko iltavuoroa, joka loppuu klo 1 yöllä.

Töissä on ollut melko kiireistä nyt viime aikoina, kun nyt vihdoinkin otan sekä suomenkielisiä että kansainvälisiä chatteja ja puheluita. Sähköposteja teen lähinnä vain suomenkielisiä. Alkuun tein siis kaiken vain suomenkielellä. Kansainvälisiä puheluita piti vain yhtäkkiä alkaa viime viikonloppuna ottamaan vastaan, vaikka ensin väitettin, että ei niitä vielä vähään aikaan tarvitse ottaa, enkä ollut kauhean innoissani tuosta yllätyksestä. Nyt nuo puhelut ovat kuitenkin jo muutaman päivän jälkeen alkaneet sujua ihan ok enkä enää koko ajan stressaile, että milloinkohan tulee seuraava englanninkielinen puhelu. Onneksi töissä on taas kerran aloittamassa muutama uusi työntekijä, joten ehkä kiire kohta vähän helpottaa.

Tänä viikonloppuna olisi ensimmäinen viikonloppuvapaa pitkästä aikaa, joten jotain kivaa voisi keksiä. Koko viikonloppu ei tosin ole vapaa, vaan sunnuntai ja maanantai. Ensi kuulle on onneksi tulossa enemmän viikonloppuvapaita, kun mainitsin vuorojen suunnitellijalle, että haluaisin enemmän vapaita viikonloppuja.

Ensi viikolla onkin sitten luvassa jotakin jännää, mutta siitä lisää ensi viikolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti